Vi tilbyr følgende Covid19 tester:

  • GRATIS antigen hurtigtest UTEN attest for de uten symptomer og med norsk fødselsnummer/D-nummer som skal på arrangement eller reise som krever grønt koronasertifikat (NB: må ha tilgang til helsenorge.no)
  • Antigen hurtigtest MED attest (eller med symptomer): 995 kr
  • PCR-test UTEN attest (med og uten symptomer): 495 kr
  • PCR-test MED attest: 695 kr
  • Antistofftest IgG og IgM (blodprøve): 495 kr

 

Trenger man test for reise er man selv ansvarlig for å vite hvilken type test (PCR- eller antigen hurtigtest) som kreves ved innreise til destinasjonen og hvor lenge attesten er gyldig. Man kan sjekke kravene for testing og reise til EU-land på reopen.europa.eu eller undersøke med flyselskapet eller ambassaden til landet man skal reise til.

 

PCR-test:

Hvis man bestiller time før kl 12.30 foreligger svaret kanskje samme kveld kl 22, men det kan ikke garanteres. Frem til nå har alltid testsvarene kommet dagen etter prøvetakingen mellom kl 13-22, men siden vi er avhengig av en tredjepart for å få analysert testen kan vi ikke garantere svar innen en viss tid.

Dersom du trenger testen for reise anbefaler vi at du tar testen så tidlig som mulig i forhold til gyldigheten attesten kan ha til ditt reisemål. Drop-in Legene står ikke ansvarlig for erstatning av flyreiser eller andre utgifter dersom du ikke mottar testresultatet innen overnevnte tidsrom.

Hvis du har symptomer fra luftveiene, hals eller feber, eller du mistenker at du kan ha korona, kan du enten bestille legetime eller kun Covid19-test uten legetime. Ved legetimen kan andre eventuelle prøver tas i tillegg til PCR-test.

Svar på PCR-testen kommer på helsenorge.no. Har man bestilt PCR-test med attest sender vi dette innen noen timer etter at svaret er klart på helsenorge.no.

 

Antigen hurtigtest:

På vegne av det offentlige tilbyr vi gratis antigen hurtigtest for de som er symptomfrie og trenger å vise til et negativt prøvesvar på antigen hurtigtest i koronasertifikatet, for eksempel ved reise eller arrangement. Tilbudet gjelder for alle med norsk personnummer eller D-nummer som har tilgang til helsenorge.no.

Man vil få tilgang til testresultatet via helsenorge.no og det vises i koronasertifikat innen 30 minutter.

Et negativt testresultat gir grønt koronasertifikat i Norge i 24 timer fra testresultatet er klart, mens det har lengre gyldighet i EU/EØS-land. Ikke alle land/flyselskap godkjenner antigen hurtigtesten og koronasertifikat som gyldig dokumentasjon. Koronasertifikat finner man ved å logge inn på prøvesvarsiden på helsenorge.no. Les mer om koronasertifikat her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/om/

Dersom man ønsker en skriftlig attest eller man ikke har norsk fødselsnummer/D-nummer kan man IKKE benytte offentlig hurtigtest og må bekoste testen selv (bestill da antigen hurtigtest med attest). Da får man med en attest i papirform 15 minutter etter prøvetakingen.

Dersom man har symptomer eller er nærkontakt kan man ta antigen hurtigtest hos oss, men dette dekkes heller ikke av det offentlige og må bekostes selv. Vi tar da alltid en PCR-test uten ekstra kostnad. 

Negativ antigen covid-19 hurtigtesten kan ikke brukes til å gi karantenefritak.

 

IgG-antistofftest:

IgG-antistofftest kan påvise om du har hatt infeksjon med koronavirus eller har antistoffer etter vaksinasjon. Det tar tid for kroppen å danne antistoffer og det skal derfor ha gått minst 2 uker fra symptomene startet til du tar blodprøven. Blodprøven er IKKE egnet til å påvise en pågående infeksjon! Svartid 2-3 virkedager (lørdag og søndag er ikke virkedag).

IgM-antistofftest:

IgM-antistofftest tas kun for personer som trenger det for reise til Kina og kun mandag-torsdag før kl 11. Bestill PCR-test med attest og skriv i kommentarfeltet ved timebestillingen at det ønskes IgM også. Svaret på IgM-testen kommer dagen etter prøvetakingen innen kl 22 dersom dette er virkedag.

 

Vi har to venterom med egne innganger; et venterom for pasienter uten symptomer eller mistanke om på Covid19 og ett venterom for pasienter med symptomer. Legen henter deg når det er din tur. Ta med ID-kort eller pass og møt opp presist til timen. 

Bestill time