Koronatest

Vi tilbyr følgende koronatester

  1. Virusprøve fra nese/hals (PCR-test) for de med og uten symptomer
  2. Antistofftest IgG og IgM som sendes til laboratorium (svartid 1-2 virkedager hvis prøven tas før kl 11. Merk: Lørdag og søndag er ikke virkedag)

MERK: Antistofftest IgM tas kun for personer som trenger det for reise til Kina. Testen må tas før kl 11 og dette må spesifikt skrives i kommentarfeltet ved timebestillingen at det er ønsket IgM. Svaret kommer dagen etter prøvetakingen innen kl 22 dersom dette er virkedag. IgM-testene som ikke skal være mer enn 48 timer gamle kan kun tas mandag-torsdag.

Hvis du har symptomer fra luftveiene, hals eller feber, eller du mistenker at du kan ha korona, kan du bestille legetime eller kun Covid19-test uten legetime. Ved legetimen kan andre eventuelle prøver tas i tillegg til virusprøve for Covid19 (vattpinne fra nese/hals (PCR)) 

Noen arbeidsplasser, utdanningsinstitusjoner og land krever at du har tatt en Covid 19 PCR-test selv om du ikke har symptomer. (Følgende forbehold må tas ved negativt resultat: Virusmengden stiger sannsynligvis raskt før symptomdebut, så en asymptomatisk person som tester negativt kan allikevel være smittsom kun timer senere).

Vi har to venterom med egne innganger; et venterom for pasienter uten symptomer eller mistanke om på Covid19 og ett venterom for pasienter med symptomer. Har du symptomer bes du om å ta på munnbind (er tilgjengelig hos oss) og anmodes om ikke å berøre noe inne i klinikken. Legen henter deg når det er din tur.

 

Antistofftest (IgG) kan påvise om du HAR HATT infeksjon med koronavirus. Dette er en blodprøve som sendes til laboratoriet. Svartiden er 1-2 virkedager.

Det tar tid for kroppen å danne antistoffer og derfor skal det ha gått minst 2 uker fra symptomene startet til du tar blodprøven. Dette er den samme testen som tilbys av den offentlige helsetjenesten i Norge. Blodprøven er IKKE egnet til å påvise en pågående infeksjon!

Positiv test er indikasjon på sannsynlig gjennomgått infeksjon, men man vet fortsatt ikke om og hvor lenge man eventuelt er immun. Heller ikke alle danner antistoffer etter gjennomgått infeksjon.

 

Pris: Legeundersøkelse og test: 695 kr (+ evt. kostnader for andre prøver)

Pris: Kun test (PCR eller antistofftest): 495 kr

Bestill time