Vi tilbyr følgende koronatester

  1. PCR-test fra nese/hals
  2. Antigen-hurtigtest (fra nese/hals)
  3. Antistofftest IgG og IgM (blodprøve)

Dersom du skal til utlandet og trenger et negativt prøvesvar, må du finne ut av hvilken test landet krever. De fleste land forholder seg kun til PCR-testen. 

 

PCR-test:

Hvis du har symptomer fra luftveiene, hals eller feber, eller du mistenker at du kan ha korona, kan du bestille legetime eller kun Covid19-test uten legetime. Ved legetimen kan andre eventuelle prøver tas i tillegg til virusprøve for Covid19 (vattpinne fra nese/hals (PCR)). Noen arbeidsplasser, utdanningsinstitusjoner og land krever at du har tatt en Covid 19 PCR-test selv om du ikke har symptomer.

Hvis man bestiller time før kl 12.30 er det mulig svaret foreligger samme kveld kl 22, men det kan ikke garanteres. Frem til nå har alltid testsvarene kommet dagen etter prøvetakingen mellom kl 13-22, men siden vi er avhengig av en tredjepart for å få analysert testen kan vi ikke garantere svar innen en viss tid.

 

Hurtigtest:

Hurtigtesten er en antigentest og tas med en vattpinne fra nese/hals. Testen er godkjent av norske helsemyndigheter. Testen har en oppgitt sensitivitet på 91,4% og en spesifisitet på > 99,8 %. Ved mistanke om smitte tas det også alltid en PCR-test uten ekstra kostnad for deg. Prøvesvaret får du i løpet av 20 minutter.Antigen covid-19 hurtigtesten kan ikke brukes til å gi karantenefritak.

Les mer om hva FHi sier om antigentestene her

 

Antistofftest:

IgG-antistofftest kan påvise om du har hatt infeksjon med koronavirus. Det tar tid for kroppen å danne antistoffer og det skal derfor ha gått minst 2 uker fra symptomene startet til du tar blodprøven. Blodprøven er IKKE egnet til å påvise en pågående infeksjon! Svartid 1-2 virkedager (lørdag og søndag er ikke virkedag).

MERK: IgM-antistofftest tas kun for personer som trenger det for reise til Kina. Testen må tas før kl 11 og dette må spesifikt skrives i kommentarfeltet ved timebestillingen at det er ønsket IgM. Svaret på IgM-testen kommer dagen etter prøvetakingen innen kl 22 dersom dette er virkedag. IgM-testene som ikke skal være mer enn 48 timer gamle kan kun tas mandag-torsdag.

 

Vi har to venterom med egne innganger; et venterom for pasienter uten symptomer eller mistanke om på Covid19 og ett venterom for pasienter med symptomer. Har du symptomer bes du om å ta på munnbind (er tilgjengelig hos oss) og anmodes om ikke å berøre noe inne i klinikken. Legen henter deg når det er din tur.

 

Pris PCR- eller antistofftest: 495 kr

Pris PCR + engelsk bekreftelse: 695

Pris Antigen-hurtigtest (m/u engelsk bekreftelse): 995 kr

Pris legetime + PCR-test: 695 kr (+ evt. kostnader for andre prøver og attest)

Bestill time