Vi tilbyr følgende Covid19 tester i Tønsberg:

  • Antigen hurtigtest uten attest: 495 kr
  • Antigen hurtigtest med attest: 995 kr
  • PCR-test uten attest (med og uten symptomer): 495 kr
  • PCR-test med attest: 695 kr
  • Antistofftest IgG og IgM (blodprøve): 695 kr

Covid19 antigen hurtigtest og PCR-test tilbys både på klinikken i Tønsberg og på Torp Sandefjord Lufthavn. Vi anbefaler at du bestiller time online, men tilbyr også drop-in timer. Mer info her.

Trenger man test for reise er man selv ansvarlig for å vite hvilken type test (PCR- eller antigen hurtigtest) som kreves ved innreise til destinasjonen og hvor lenge attesten er gyldig. Man kan sjekke kravene for testing og reise til EU-land på reopen.europa.eu eller undersøke med flyselskapet eller ambassaden til landet man skal reise til.

PCR-test:

Svartid: 1-2 virkedager, men siden vi er avhengig av en tredjepart for å få analysert testen kan vi ikke garantere svar innen en viss tid. Merk: Lørdag, søndag og helligdag er ikke virkedag! Bestill time før kl 12 på hverdager for raskest svar.

Dersom du trenger testen for reise anbefaler vi at du tar testen så tidlig som mulig i forhold til gyldigheten attesten kan ha til ditt reisemål. Drop-in Legene står ikke ansvarlig for erstatning av flyreiser eller andre utgifter dersom du ikke mottar testresultatet innen overnevnte tidsrom.

Hvis du har symptomer fra luftveiene, hals eller feber, eller du mistenker at du kan ha korona, kan du enten bestille legetime eller kun Covid19-test uten legetime. Ved legetimen kan andre eventuelle prøver tas i tillegg til PCR-test.

Svar på PCR-testen kommer på helsenorge.no. Har man bestilt PCR-test med attest sender vi dette innen noen timer etter at svaret er klart på helsenorge.no.

Antigen hurtigtest:

Tar man antigen hurtigtest får man tilgang til testresultatet på helsenorge.no og det vises i koronasertifikat innen 15 minutter. Dersom man ønsker en skriftlig attest får man med en attest i papirform 15 minutter etter prøvetakingen. 

Ikke alle land/flyselskap godkjenner antigen hurtigtesten og koronasertifikat som gyldig dokumentasjon. Koronasertifikat finner man ved å logge inn på prøvesvarsiden på helsenorge.no. Les mer om koronasertifikat her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/om/

IgG-antistofftest:

IgG-antistofftest kan påvise om du har hatt infeksjon med koronavirus eller har antistoffer etter vaksinasjon. Det tar tid for kroppen å danne antistoffer og det skal derfor ha gått minst 2 uker fra symptomene startet til du tar blodprøven. Blodprøven er IKKE egnet til å påvise en pågående infeksjon! Svartid 2-3 virkedager (lørdag og søndag er ikke virkedag).

IgM-antistofftest:

IgM-antistofftest tas kun for personer som trenger det for reise til Kina og kun mandag-torsdag før kl 11. Bestill PCR-test med attest og skriv i kommentarfeltet ved timebestillingen at det ønskes IgM også. Svaret på IgM-testen har frem til nå kommet dagen etter prøvetakingen innen kl 22 dersom dette er virkedag, men siden vi er avhengig av en tredjepart for å få analysert testen kan vi ikke garantere svar innen en viss tid. Blodprøven analyseres av Furst laboratorium.

Vi har to venterom med egne innganger; et venterom for pasienter uten symptomer eller mistanke om på Covid19 og ett venterom for pasienter med symptomer. Legen henter deg når det er din tur. Ta med ID-kort eller pass og møt opp presist til timen. 

Bestill time