Spørsmål og svar

Her har vi samlet ofte stilte spørsmål. Ta gjerne kontakt med oss om du ikke fikk svar på det du lurte på.

Hvem er legene
Drop-in legene består legene Cecilie Nilsen og Ina Stang. Ved sykdom og ferieavvikling kan det være vikarleger hos oss. De er enten fastleger eller sykehusleger med erfaring i allmennmedisinske problemstillinger, mange har også lang erfaring fra legevakt. Alle legene er nøye bakgrunnssjekket og har norsk legelisens
Hva kan Drop-In legene behandle
Vi tar hånd om alle allmennmedisinske problemstillinger. Vi har ingen eller kort ventetid på legetime og vi har en rekke hurtigtester slik at mange prøver får du svar på under konsultasjonen. Enkelte prøver må sendes til videre undersøkelser. Svaret på disse prøvene vil du få innen 2-3 dager. Ved alvorlige tilfeller legger vi pasienten direkte inn på sykehus. Vi henviser også videre til spesialister, radiologiske undersøkelser eller andre i det offentlige systemet ved behov.
Hva kan Drop-in legene ikke behandle
Vi skriver ikke ut vanedannende medisiner, førerkortattest og attester som krever informasjon om tidligere sykehistorie til pasienter som ikke bruker dr Ina Stang som privat fastlege.
Hvordan bestiller jeg time
Du kan bestille time via vår nettside. Vi har et mobilt køsystem som gjør at du raskt og enkelt kan booke time online, når du selv føler for å gå til lege. Du kan se forventet ventetid på nettsiden. Er det ventetid trenger du ikke bruke tid på venterommet, men vi sender sms når det er 15 minutter til din tur. I mellomtiden kan du oppholde deg andre steder.
Hva koster en konsultasjon
En konsultasjon koster 695 kroner (varighet 20 minutter). I tillegg kommer kostnader for laboratorieprøver (se egen liste), utstyr og medisiner. Du betaler ikke ekstra for resept, attest og sykemelding dersom dette skulle være aktuelt. I motsetning til offentlige fastleger har vi ikke refusjon eller støtte fra staten, så du betaler derfor konsultasjonen selv og frikortordningen gjelder ikke. Vi tilstreber å holde konkurransedyktige priser. Har du medlemskap hos oss får du rabatterte priser. Studenter får 20% rabatt.
Har Drop-in legene medisiner
Drop-in legene har de vanligste medisinene som brukes i legevaktsammenheng. Dette gjelder for eksempel antibiotika, smertestillende (ikke B- eller A-preparater), øyedråper, hostesaft, allergitabletter m.m. Det gis kun ut medisiner som er nødvendig for å behandle de aktuelle plagene og kun etter apotekets stengetid.
Kan jeg få resept, sykemelding eller attest?

Legen gjør alltid en individuell medisinsk vurdering. Dersom legen mener de medisinske vilkårene for sykemelding og fraværsattest er oppfylt og det er nødvendig med resepter, vil hun skrive ut dette.

Vi sykemelder pasienter i maksimalt én uke (gjelder de som ikke bruker dr Stang som privat fastlege). Krever tilstanden langvarig oppfølging, er pasienten best tjent med oppfølging hos sin fastlege eller privat fastlege dr Stang hos oss.

Det skrives ikke ut resept på B- eller A-preparater (sovetabletter, angstdempende m.m.) til pasienter som ikke bruker dr Stang som privat fastlege.

Vi forholder oss også til retningslinjene når det gjelder antibiotikabruk, og vi skriver dette kun ut dersom vi synes det er medisinsk hensiktsmessig.

Førerkortattest skrives ikke ut til de som ikke bruker dr Stang som privat fastlege da dette forutsetter at legen kjenner pasientens tidligere sykehistorie.

Kan jeg få henvisning til radiologiske undersøkelser og spesialister?
Retningslinjene for henvisning til radiologiske undersøkelser og spesialister vil være de samme for våre leger, som for alle andre leger i Norge. I de tilfellene hvor legen mener det er medisinsk nødvendig med radiologiske undersøkelser eller spesialistvurderinger, vil våre leger henvise til dette. Imidlertid er det en del tilfeller hvor dette ikke er medisinsk nødvendig, da vil våre leger ikke kunne henvise videre.
Hvordan skjer betaling?
Betaling foregår med kort eller vipps.

Åpningstider

Mandag – Fredag 8-20
Helger 9-18
Helligdager 9-18

Parkering

Avgiftesbelagte parkeringsplasser finnes i nærheten.
Avstand til bussholdeplass og togstasjon er 300 meter.