Legetime på chat

Slipp reisevei, kø og venterom! Du kan nå chatte med oss direkte via din datamaskin, nettbrett eller mobil, og få en medisinsk vurdering, råd og behandling.

Via chatten kan du også laste opp bilder eller annen informasjon hvis du ønsker det.

Du kan når som helst bestille chatkonsultasjon. Vi svarer deg via chatten i løpet av en time hvis du bestiller i vår åpningstider.

Ønsker du heller at vi skal starte chatten et bestemt tidspunkt kan du trykke på «Bestem tid for timen selv» på nettsiden vår og skriver «Chat» i kommentarfeltet ved timebestillingen. Vi tar da kontakter med deg via chat på det tidspunktet du har bestilt timen.

Hvis det i løpet av samtalen viser seg at det mest medisinskfaglige forsvarlige er å anbefale en fysisk legetime for å få en god nok vurdering av tilstanden og kunne gi rett medisinsk behandling, vil vi anbefale det. Bestiller du en fysisk legekonsultasjon hos oss trekker vi fra prisen for chat.

 

Vi har valgt å bruke Crypho til chat fordi denne samtaleplattformen er utviklet for nettopp sikker kommunikasjon. Det er kun du og legen som har tilgang til innholdet på chatten.

Slik kommer du i gang med Crypho:

 1. Gå til https://app.crypho.com/signup i din nettleser (på laptop eller datamaskin). Du kan også laste ned Crypho som app dersom du foretrekker det.
 2. Skriv inn din e-post adresse i feltet «Email»
 3. Crypho sender deg nå en bekreftelseslink på e-post. Noen ganger kan denne havne i søppelposten, sjekk der om du ikke har mottatt noe innen kort tid.
 4. Klikk på bekreftelseslinken i e-posten du mottok fra Crypho.
 5. Nå kommer det opp et skjermbilde hvor du skal skrive inn ditt navn og lage et passord.  Passordet må være langt nok, ellers får du opp en feilmelding i rødt. NB! Det er viktig at du lager et passord du husker, fordi det av sikkerhetsmessige grunner ikke er mulig å gjenopprette passordet dersom du skulle glemme det.
 6. Klikk på neste.
 7. Nå kommer det opp et skjermbilde hvor du skal skrive inn ditt mobilnummer. Klikk på «send code».
 8. Du får nå tilsendt en kode på mobilen din. Denne er gyldig i 60 sekunder.
 9. Skriv denne koden i feltet «security code» og klikk på «complete registration».
 10. Du har nå laget en konto i Crypho!
 11. For å chatte med oss, kan du eventuelt legge oss til ved å sende en invitasjon til kontakt@dropin-legene.no inne i Crypho (klikk på +). Du kan også kontakte oss på vanlig chat og be oss om å legge deg til når du har fullført registreringen.

Vi skriver ikke ut sykemeldinger eller resepter på sterke smertestillende og vanedannende medisiner (A- og B-preparater).