Funfact

Visste du at mennesker faktisk har like mange hårsekker som en sjimpanse!😱🙈

Grunnen til at vi ikke ser ut som sjimpanser er fordi hårene våre for det meste er utrolig fine og lyse (heldigvis)☺️ Ingen er imidlertid helt sikre på hvorfor vi mennesker mistet pelsen vår; noen tror det var en tilpasning som hjalp oss med å svette mer effektivt og andre sier at det var en tilpasning for å unngå lopper og flått. Uansett grunn – jeg takker evolusjonen🙌😆.

👩‍ Hodebunnen inneholder ca 100 000 hår. Hvis du lar håret ditt vokse hele livet og ikke klipper det, så vil lengden på håret i gjennomsnitt være omtrent 725 kilometer☺️

🧔 Ansiktshår vokser fortere enn hår andre steder på kroppen. En gjennomsnittlig mann bruker 5 måneder av livet på å barbere seg. Hvis han aldri hadde barbert seg ville han ha 9 meter langt skjegg når han dør!

Trichotillomania er en tilstanden hvor man napper ut hår. Noen av disse tygger og spiser håret. Det tyngste hårballen som noensinne er fjernet kirurgisk fra et menneske veide 4,5 kg❗️😳 Den ble funnet i magesekken til en 18 år gammel kvinne i 2007 i Chicago, Illinois.

Vi ønsker dere alle en fin helg😀⁠