Funfact

Vi har tidligere skrevet noen funfact om øyet, men siden øyet er et at de mest komplekse organene har vi enda mer å tilføye☺️Vi vil jo ikke at du skal tape neste quizkveld😅😉

📸 Hvis øynene dine hadde vært et kamera så ville det hatt 576 megapiksler. Verdens beste kamera har «kun» 200 megapiksler.

Øyeeplene dine forblir samme størrelse fra du er født, til du dør😱

1% av mennesker kan se infrarødt lys og 1% kan se ultrafiolett stråling👀👀 Det fascinerende er at vi andre «ser» faktisk ultrafiolett lys, men på grunn av øyets linse filtreres dette lyset vekk og hjernen oppfatter det ikke. Folk som får fjernet øyelinsen ved operasjonelle inngrep kan se ultrafiolett lys etterpå.

Hvis du går med briller som vender alt opp-ned, så vil hjernen korrigere synet slik at du ser ”normalt”🙃 Selv om du ser ting på hodet i et par dager vil hjernen din klare tilpasse seg slik at du ser tingene på ”normalt” vis – amazing hjerne assa👏😆

Geiter og sauer har rektangulære pupiller🐑🐏 Det lar dem se 340 grader rundt ❗️- nesten som å ha øyne i nakken☺️ At øynenes er plassert på siden av hodet hjelper jo også til at de har utvidet synsfelt (- men da vil jeg heller ha litt mindre synsfelt og ha øynene plassert akkurat der jeg har de🤣🤣).

Visste du at noen mennesker kan høre øyeeplene bevege seg rundt i hodet😲 OMG- veldig glad jeg ikke er av de🙌😁