Gurkemeie

Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien og har blitt brukt som naturmedisin i tusenvis av år, spesielt i India og Kina. Planten stammer sannsynligvis fra India og gurkemeie utvinnes fra plantens røtter som har blitt tørket og malt.

Curcumin er det antatte «vidunderstoffet» i gurkemeie. Mange studier på celler og mus i laboratorier har antydet at curcumin blant annet kan dempe eller kurere betennelsestilstander i kroppen, og forebygge kreft og andre kroniske sykdommer. Studier på mennesker har så langt ikke dokumentert noen forebyggende eller behandlingsmessige resultater.

Årsaken til dette er at curcumin tas i liten grad opp i kroppen – selv i relativt store doser viser tester ubetydelige mengder opptak av curcumin i kroppen.

Det forskes på om man kan finne effektive hjelpestoffer som gjør det lettere for oss å ta opp curcumin i kroppen👩‍🔬.

Langvarig, tradisjonell bruk av gurkemeie tilsier få bivirkninger, selv i store doser, så er det i hvert fall ingen ulempe å bruke gurkemeie i mat og drikke.

Golden latte (gullmelk) er en styrkedrikk med blant annet gurkemeie som stammer fra ayurveda, tradisjonell indisk medisin, der varmende krydder brukes mye😊

Har du ikke smakt golden latte før så lag den med litt mindre krydder i starten og smak deg til til din favoritt.

✅ 1 kopp havremelk iKaffe (evt mandel- eller kokosmelk)
✅ 1 ts gurkemeie
✅ 1 klype sort pepper (øker opptak av gurkemeien)
✅ 1/4 ts ingefærpulver
✅ 1/2 ts ceylonkanel (eller vanlig kanel)
✅ evt 3 dråper stevia eller Sukrin Gold hvis du vil ha den søtere

Varm opp på middels varme, skal ikke koke. Vil du ha den litt mer «fluffy» så hell den over i en blender eller bruk stavmikser. Enjoy😍