Verdens kreftdag

I dag er det verdens kreftdag🙂 Verdens kreftdag markeres 4. februar hvert år og formålet er å styrke den globale kampen mot kreft.

Kreft er en av de vanligste dødsårsakene globalt og hvert år dør nesten 9,6 millioner mennesker av kreft❗️

Kreft kan ramme oss alle!👩‍🦰👶🧒👨‍🦳🧔 Hvert år får over 34 000 nordmenn beskjed om at de har kreft. Takket være store fremskritt innen kreftbehandling overlever 3 av 4🙂

Tema for verdens kreftdag 2020 er «Ingen skal møte kreft alene» og Kreftforeningen ønsker å løfte fram verdien av å møte andre i en lignende situasjon💕

Kreftsykdom og behandling er en stor påkjenning for både pasienter og pårørende. Det å kunne snakke med andre som har vært i en lignende situasjon, kan oppleves helt avgjørende for mange for å mestre sin nye livssituasjon.

En «likeperson» er ikke en fagperson, men en som selv har vært pasient eller pårørende. Det finnes alltid mennesker som har opplevd noe av det samme som man selv står i. Ingen spørsmål er for store, ingen spørsmål er for små!😀En likeperson har gjennomgått kurs og avlagt taushetsløfte.

👉 Ved flere landets sykehus finner du et Vardesenter med Likepersonstilbud. Her kan man blant annet delta på aktiviteter som fremmer livskvalitet og mestring.

👉 14 pasientforeninger driver også likepersonsarbeid og har både selvhjelpsgrupper, besøkstjeneste og telefonsamtaler.

👉 Kreftforeningen svarer på alle spørsmål om kreft og snakker både norsk og engelsk. Kreftforeningen kan kontaktes på telefon, chat og mail📞💬📧. Man kan være anonym.
Telefon☎️: 21494921

Det trengs alltid flere likepersoner! Har du hatt kreft eller er pårørende, og ønsker å hjelpe, så kontakt Kreftforeningen🙂

❤️ «Ingen skal møte kreft alene» ❤️