Kroppsspråk

Har du tenkt over hvor viktig kroppsspråket ditt er?🤔Hva utstråler du? Hvordan framstår du? Framstår du som energisk eller litt slapp? Hvordan snakker du?

Å ha et åpent og imøtekommende kroppsspråk skaper tillit og får folk til å føle seg verdsatt og sett – og det er faktisk avgjørende for hvilken innflytelse du får😊 Selv de minste detaljene kan endre måten du blir oppfattet av andre.

En del av kroppsspråket vårt er medfødt og det finnes et universelt kroppsspråk som gjelder alle mennesker. Et eksempel på det er at også blinde personer som vinner et idrettsarrangement løfter armene sine i seiersglede. Men kroppsspråk er også tillært.

Her er noen enkle råd om hva du kan fokusere på når du ønsker å utstråle tillit og skape bedre relasjoner:

➡️ Vær bevisst på å sitte med rak rygg og gjerne litt fremoverlent. Ha armene på/over bordkanten og ikke under bordet. Kryssing av armene vil av de fleste tolkes som negativt kroppsspråk (selv om mange anser det som avslappende😉)

➡️ Øynene er sjelens speil – bruk smilet i øynene👀😊 Det å ikke se den vi snakker med i øynene, flakke med blikket eller søke blikkkontakt andre steder fungerer dårlig. Den du snakker med vil få en følelse av å bli oversett og å ikke bli tatt på alvor.

➡️ Vær en god og tilstedeværende lytter! Sitt gjerne og nikk som respons. Alt du kan gjøre for å vise at du er oppmerksom på den som prater og at du følger med, fører til at den som prater føler seg bra.

➡️ Bruke en innestemme, for å lage en «varm atmosfære» med stemmebruken, som om du sitter ved peisen med en god venn – slik skaper du en større intimitet. Variasjon i stemmen. Snakk tydelig og ikke for fort.

➡️ Bruk ansiktsuttrykk bevisst. Du kommer langt med et smil😀 Smilelignende grimaser – uten at du egentlig er glad – gjør faktisk at også stemmen din automatisk høres mer innbydende og energisk ut😊

➡️ Bruk armene til å gestikulere. Rolig gestikulering og åpne håndflater viser engasjement og imøtekommenhet (men ikke bruk store dramatiske bevegelser😉).

Husk at du «snakker» med mer enn stemmen din, og at kroppsspråk og tonefall alltid «vinner over» selve ordvalget❤️