Ord betyr noe

Dette er en spesiell tid hvor informasjon om verdens kaos strømmer til oss fra alle kanter – fra aviser, sosiale medier, e-mailer og folkene rundt oss.

Det mange av oss kanskje ikke tenker over er kraften og virkningen av selve ordene vi velger å bruke✏️💬

Ord som «krise», «kaos», «forferdelig», «ødeleggende» og «skremmende» er triggerord som automatisk vekker frykt, angst eller bekymring😕 Det er ren psykologi.

Ordene vi bruker kan styre tankene våre og hvordan vi opplever virkeligheten, så hva om vi prøver å velge andre ord?😊

Bytt ut ordene «kaotisk» med «forandring» – «turbulent» med «svingende» – «katastrofe» med «utfordrende» – og hva med å «vokse igjennom» i stedet for å «komme igjennom»😀

Ord betyr noe. Selv om vi ikke kan kontrollere hva som skjer rundt oss nå, så kan vi ta kontroll over hvordan vi vi forteller historien vår!

Det er lov til å klage og sutre litt, og savne det vi pleide å ta for gitt, men mesteparten av tiden kan fokuset være takknemlighet over alt vi fortsatt har❤️

Ting er annerledes nå – men du velger selv hva og hvem du skal høre på. Dette er kanskje ikke tiden for å lese nettavisene hvis dette gjør deg urolig. Husk at avisene skal selge, og det gjør de med nøye gjennomtenkte ord i «skumle» overskrifter!

Ta vare på deg selv og dine i denne tiden – og bytt ut ordet «krisetid» med «tid for samhold og innsats»❤️🥰