Reisevaksiner

Skal du reise bort i julen?✈️🏝☀️😎 Forhåpentligvis har du allerede sjekket at passene ikke har gått ut på dato og at reiseapoteket ditt er fyllt opp (se gjerne tidligere innlegg om hva du bør ha i reiseapoteket ditt💊😊).

MEN – har du husket å sjekke om du trenger reisevaksine?💉💉

I følge norske reiseselskaper er de 4 største reisemålene i julen 2018 Kanariøyene («same procedure as every year»😅), Thailand, Dubai og Kapp Verde.

Skal du reise til Kanariøyene trenger du bare å huske at det ikke må ha gått mer enn 10 år siden du tok stivkrampevaksinen (ALLE anbefales å friske opp stivkrampeviksenen hvert 10. år❗️).
Men skal du reise til Thailand, Dubai og Kapp Verde anbefales det at du i tillegg til stivkrampevaksinen tar hepatitt A-vaksine.

Skal du oppholde deg i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen, så bør man i tillegg vurdere å ta vaksiner mot hepatitt B, tyfus, rabies, BCG og/eller TBE (avhenger av reisemålet).

For å se hvilke vaksiner som anbefales dit du skal reise kan du gå inn på Folkehelseinstituttet sin nettside og sjekke dette😊

Er du sent ute med vaksiner så er det uansett bedre å vaksinere seg enn å ikke gjøre det da de fleste vaksiner likevel har effekt selv om de settes sent😊💉

Vi ønsker dere en god tur🧳😊