Verdens latterdag

I dag er det verdens latterdag😆😅 Verdens latterdag ble lansert i 1998 av indiske Dr. Madan Kataria og hans LatterYoga (Hasya Yoga).

Dagen markeres første søndagen i mai mange steder i verden🌍 Hensikten er er å gjøre folk oppmerksomme på latterens helsebringende effekt og positive sosiale betydning – rett og slett å få oppfordre folk til å le mer❤️
Flere steder arrangeres faktisk latterfester i dag☺️

😃 Latter reduserer nivået av stresshormonet kortisol. Kortisol kan skade visse nerveceller i hjernen, noe som kan virke negativt på hukommelsen og læringsevner. Forskere har vist at jo mindre stress du opplever, dess bedre er hukommelsen og læringsevnen.

😃 En skikkelig latterkule endrer også hjernebølgene til noe vi kaller «gammafrekvensen» (vi har fem vanlige typer hjernebølger) – noe som også virker positivt på hukommelsen. Latter er en slags treningsøkt for hjernen!

😃 Latter reduserer smerte ved å frigi endorfiner som er kroppens naturlige smertestillere.

😃 Noen forskere mener at disse endrofinene også stimulerer immunforsvaret, og at slimhinnene våre får mer immunstoff, slik at de bedre kan stoppe bakterier og virus som er på vei inn i kroppen.

😃 Når man ler lager kroppen mer veksthormoner, og disse hjelper blant annet til med å reparere muskler og organer.

😃 Latter forbedrer pusterytmen din, øker ventilasjonen og oksygenmengden i blodet øker.

😃 Når du ler slår hjertet ditt fortere og blodtrykket stiger, men rett etterpå er både blodtrykk og pulsen lavere enn før. En god latter senker altså blodtrykk og puls på sikt.

😃 Latter er også god trim for musklene, spesielt i bryst- og mageregionen, og etterpå slapper musklene ekstra godt av.

😃 Og ikke minst ser latter ut til å øke nivået av endorfiner og dopamin i hjernen som gir følelse av velvære og belønning.

Så det er nok noe sannhet i sitatet «Vi ler ikke fordi vi er lykkelige, vi er lykkelige fordi vi ler»😉🥰

Forskning viser at barn ler gjennomsnittlig 400 ganger per dag, mens voksne kun 14 ganger. Her bør vi voksne lære av barna – for helsens skyld😍

(Funfact: Ved å le bare 15 minutter om dagen kan brenne opptil 40 kalorier☺️)